ICT Remarketing: het opnieuw inzetten van gebruikte IT-apparatuur

ICT Remarketing

Duurzaam opnieuw inzetten van gebruikte ICT

ICT Remarketing is een ander woord voor het opnieuw op de markt brengen van gebruikte IT hardware. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven en organisaties die een nieuwe hoeveelheid laptops of computers hebben gekocht, en dus de oude hardware niet meer nodig hebben. Voor bedrijven is het vaak lastig om van deze hardware af te komen – zeker om het op een milieubewuste manier te doen. Bij computerzaak.nl helpen we al jaren bedrijven en grote organisaties met het duurzaam verwerken en leveren van ICT apparatuur. Zo hebben we voor tal van bedrijven hun gebruikte ICT apparatuur geremarket, door het allemaal onafhankelijk te beoordelen en te kiezen voor refurbishing of recycling. Benieuwd hoe we te werk gaan? Lees vooral verder om erachter te komen wat we wellicht voor uw bedrijf kunnen doen!

Contact opnemen

Remarketing computers en laptops

Bij computerzaak.nl kennen we het probleem als geen ander; laptops, computers en andere zakelijke apparatuur wordt in grote hoeveelheden vervangen, waardoor een bedrijf ineens met een overschot aan oude, gebruikte apparatuur komt te zitten. Tot onze treurnis wordt in veel gevallen deze hardware gewoon weggegooid. Dit is niet alleen nadelig voor het milieu; ook kan het bedrijven fikse boetes opleveren, als de data op harde schijven van de hardware niet eerst zorgvuldig is verwijderd. Computercenter is al jaren gespecialiseerd in het verwerken van grote hoeveelheden refurbished ICT apparatuur. Als een computer of laptop nog steeds gebruikt kan worden, dan refurbishen we de hardware, en blazen we het een nieuw leven in.

Informatie aanvragen

Refurbishing en remarketing ICT apparatuur

Refurbishing is wat anders dan het doorverkopen van gebruikte hardware. De gebruikte hardware van bedrijven wordt bij ons gecontroleerd, getest en waar nodig gerepareerd. Zo kunnen we een onderdeel vervangen als deze bijvoorbeeld niet meer werkt. Vervolgens reinigen we de hardware, en maken we de harde schijven leeg met gespecialiseerde software. Dan kan de apparatuur zomaar weer opnieuw gebruikt worden door één van onze klanten, die dankbaar zal zijn dat uw bedrijf heeft gekozen voor remarketing van uw hardware!

Privacy & dataveiligheid

Dankzij de nieuwe privacywetten van de EU is het streng verboden om zomaar harde schijven met gevoelige informatie over bijvoorbeeld uw klanten of medewerkers door te verkopen. Zelfs als u de bestanden verwijderd heeft is deze data soms alsnog te achterhalen, wat natuurlijk nooit wenselijk kan zijn. Gelukkig hebben we bij computerzaak.nl professionele software om de harde schijven volledig te laten wissen, volgens internationaal erkende standaarden. Hierdoor voorkomt u een boete, maar nog beter: de volgende gebruiker kan met geen mogelijkheid bij gevoelige bedrijfsgegevens komen.

Informatie aanvragen

Duurzaam omgaan met uw ICT?

Benieuwd naar de mogelijkheden tot een duurzaam ICT beleid voor uw bedrijf? Wij helpen bedrijven en organisaties graag om de juiste keuze te maken voor de remarketing van uw ICT apparatuur. Neem contact met ons op voor een open en vrijblijvend gesprek!

Contact opnemen