Computers recyclen is ons vak

Uw oude computers laten recyclen

Refurbishen en recyclen van oude hardware

Als bedrijf of organisatie is het een terugkerend probleem. Iedere 2 of 3 jaar worden er tientallen computers ingekocht, en het is voor bedrijven een uitdaging om hun IT hardware op een duurzame manier weg te doen. Bij computerzaak.nl helpen we uw bedrijf of organisatie graag om bij te dragen aan een circulair gebruik van uw IT hardware. We hebben al enige jaren ervaring met IT recyclen, en waar nodig refurbishen, van laptops, computers en andere hardware die uw bedrijf niet meer nodig heeft. We doen er alles aan om zo veel mogelijk producten en grondstoffen te hergebruiken, en waar mogelijk zullen we zo veel mogelijk computerhardware een nieuw leven in blazen.

Contact opnemen

Milieubewuste computer recycling

Wilt uw bedrijf graag een steentje bijdragen aan een positieve impact op het milieu? Dat begint allemaal bij hoe uw bedrijf omgaat met gebruikte laptops en computers. Computer recycling voor organisaties en bedrijven kent enorm veel potentieel om elektronisch afval te voorkomen, maar voor bedrijven is het lastig om hier een begin mee te maken. Bij computerzaak.nl helpen we al jaren organisaties om hun obsolete hardware zo duurzaam mogelijk te verwerken. Hoe we dit doen? We beoordelen ieder apparaat en alle onderdelen daarvan onafhankelijk, zodat we geen grote hoeveelheden apparatuur onnodig weggooien. Waar mogelijk refurbishen we natuurlijk alles, waardoor we een volgende gebruiker blij maken met een goed werkende computer – en dat voor een lage prijs.

Informatie aanvragen

Grondstoffen hergebruiken en scheiden

Natuurlijk is het het fijnst als we uw oude hardware kunnen hergebruiken, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Als een onderdeel bijvoorbeeld beschadigd is en niet gerepareerd kan worden, betekent dit niet gelijk dat het op een vuilnisbelt thuis hoort. De grondstoffen in deze apparatuur worden schaars, en daarom is het belangrijk om ICT hardware te recyclen waar mogelijk. De apparatuur halen we helemaal uit elkaar, waarna we de grondstoffen scheiden en apart recyclen. Zo kan een computerfabriek hergebruikte materialen inzetten om een circulair gebruik van deze grondstoffen te bevorderen.

Op een overtreding hiervan staan boetes van minimaal €1500.

Sinds een aantal jaren is er wetgeving in plaats gekomen, waardoor het verplicht is om privacygevoelige gegevens te verwijderen van hardeschijven en andere opslagapparatuur. Dit houdt niet op bij ‘control-A-delete’, maar er is een speciale software nodig om aan deze eisen van de overheid te voldoen. Bij computerzaak.nl verwijderen we altijd alle gevoelige data van uw apparatuur, zonder dat u er zelf iets voor hoeft te doen. Dit doen we met internationaal erkende software waarmee we u een boete van minimaal €1500,- besparen.

Informatie aanvragen

Wij helpen u bij het recyclen van computers

Heeft u een hoeveelheid oude computers waar u niet van af komt? Gooi het niet weg! Bij computerzaak.nl helpen we u graag met het recyclen van deze producten. We zijn altijd in voor een open gesprek over de mogelijkheden. Bij computerzaak.nl zijn we altijd open en eerlijk over onze prijzen, waardoor u van te voren weet waar u en uw organisatie aan toe zijn. Ook een nieuwe hoeveelheid laptops of computers nodig voor uw medewerkers? Wij leveren ook refurbished hardware. Bij computerzaak.nl bieden we ook refurbished computers in grote hoeveelheden, waardoor we uw bedrijf volledig kunnen voorzien van nieuwe hardware – terwijl we ook de zorgen van recycling bij u wegnemen. Geïnteresseerd? Voor een gepaste oplossing voor uw oude apparatuur, neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact opnemen