IT hardware recycling

Recycling van IT hardware

Milieubewust, duurzaam en veilig recyclen

Bij computerzaak.nl helpen we allerlei bedrijven en organisaties om van hun oude IT hardware af te komen. IT hardware recycling is iets waar we ons al een aantal jaar mee bezig houden, en met succes. Voor (grote) bedrijven en organisaties is het erg lastig om milieubewust met oude hardware om te gaan. Zeker als er enkele tientallen laptops, computers of andere IT hardware recycled moet worden, maakt de hoeveelheid juist het probleem. Bij sommige van deze apparaten is recycling de enige optie, maar het liefst willen we natuurlijk zo veel mogelijk apparaten refurbishen en opnieuw op de markt brengen. Hoe we dit aanpakken bij zulke grote hoeveelheden? Dat leggen we even uit.

Contact opnemen

Milieubewust IT hardware recyclen

Uw bedrijf of organisatie heeft tientallen ongebruikte apparaten op de plank liggen. Als u hier op een milieubewuste manier vanaf wil, dan helpen we hier graag mee. Een circulair gebruik van IT hardware kan gestimuleerd worden door uw oude computers te recyclen, en waar nodig zelfs refurbishen. Refurbishing is vaker mogelijk dan u wellicht zou denken. Ieder apparaat wordt individueel beoordeeld door onze refurbishing experts, waarbij we kijken naar schade, potentiële problemen die zich kunnen voordoen, en de mogelijke kosten van reparaties en het vervangen van onderdelen. Als een computer of laptop door onze controle heen is gekomen, reinigen we de computers van binnen en van buiten. Alle data wordt met speciale software verwijderd, en na een schone installatie van het besturingssysteem kunnen we een volgende gebruiker erg blij maken met uw oude recycled IT hardware!

Informatie aanvragen

Grondstof voor nieuwe laptops

Niet alleen refurbishen en leveren we IT hardware. Soms moeten we helaas constateren dat een apparaat aan het eind van zijn levenscyclus is gekomen. Dat betekent niet dat de apparatuur gewoon bij het grofvuil gezet kan worden – de grondstoffen kunnen alsnog gerecycled worden, waardoor we er nieuwe computers van kunnen bouwen! Hoe we dit doen, is simpel – data verwijderen, alles uit elkaar halen en de grondstoffen scheiden. Met deze gescheiden grondstoffen worden nieuwe laptops gemaakt, waardoor uw afgeschreven IT hardware dus zo goed mogelijk wordt ingezet!

Informatie aanvragen

Veilig en betrouwbaar privacygevoelige data verwijderen

Bij computers, laptops en randapparatuur dient alle data van de harde schijf te worden verwijderd, zeker als deze data privacygevoelig is. Dit doen we met speciale software, wat verplicht is volgens de Nederlandse overheid. Als dit niet wordt nageleefd, is het mogelijk dat de volgende gebruiker van de laptops of computers bij gevoelige informatie over uw klanten of medewerkers kan – waar een boete van minimaal 1500 euro op staat. Om dit te verwijderen is speciale software nodig, die we bij computerzaak.nl altijd zorgvuldig inzetten om uw bedrijfsprivacy te waarborgen. Benieuwd naar de mogelijkheden van ICT hardware recycling bij computerzaak.nl? We staan altijd open voor een gesprek over de mogelijkheden voor uw organisatie, om u te helpen bij te dragen aan een circulair gebruik van IT hardware!

Contact opnemen