Bedrijfsdata wissen van harde schijven

Data wissen voor bedrijven

Harde schijven veilig en snel wissen

Bedrijfsdata wissen is erg belangrijk tegenwoordig. Op harde schijven van organisaties en bedrijven kan enorm veel privacygevoelige informatie staan, zoals klantengegevens, wachtwoorden en de adressen van uw werknemers. En als dit alleen nog niet genoeg reden was om data te wissen van uw harde schijven, dan is er sinds een aantal jaar een grote andere reden om dit goed te doen; de wet. Er staan namelijk enorm hoge boetes op het incorrect of niet laten verwijderen van gevoelige gegevens, voordat harde schijven worden weggegooid of doorverkocht. Om deze boetes (en uiteraard datalekken) te voorkomen, hebben we bij computerzaak.nl een speciale service opgericht. Hiermee wissen we met speciale software alle data van uw harde schijven, op een manier waarop derde partijen er nooit meer bij kunnen – en uw bedrijfsgegevens dus veilig zijn! Hoe we dit doen, leggen we graag even voor u uit.

Contact opnemen

Veilig data van hardeschijven wissen

Gevoelige data wissen is belangrijker dan ooit, en dat komt dus onder andere door de nieuwe wetgeving – maar vooral doordat het natuurlijk niet wenselijk is dat privégegevens op straat komen te liggen. Het is in het verleden helaas wel eens gebeurd dat een bedrijf simpelweg alle gegevens op de hardeschijf verwijderde in Windows Explorer of via MacOS – wat absoluut niet de juiste manier is om dit te doen. Door simpelweg op de ‘delete’ knop te drukken wist een computer eigenlijk helemaal geen data. In dit geval wijst de computer gewoon de schijfcapaciteit waar deze data op stond, gewoon opnieuw aan. Dit betekent dat deze megabytes vanaf nu overschreven kunnen worden, maar zo lang dat niet gebeurt is de data niet weg. Het kan door speciale dataherstelsoftware nog steeds in handen van vreemden terecht komen.

Informatie aanvragen

Data wissen – hoe doen we dat?

Bij computerzaak.nl wissen we uw data niet door simpelweg op delete te klikken in Windows. Computercenter beschikt over speciale, internationaal erkende software dat er voor gemaakt is om 100% veilig data te wissen van een harddisk. Dit werkt door eerst alle data te verwijderen, en het vervolgens te overschrijven met willekeurige data waar een computer niets mee kan – en de toekomstige eigenaar van de hardeschijf dus ook niet. Door het gebruik van deze speciale software garanderen we dus niet alleen de veiligheid van uw bedrijfsgegevens. We verwijderen naast de data ook het risico dat uw bedrijf loopt op een boete. Deze boetes kunnen oplopen van 1500 tot meerdere duizenden euro’s, afhankelijk van hoeveel informatie er is gelekt.

Informatie aanvragen

Waarom gevoelige data laten wissen bij computerzaak.nl?

Gevoelige data wissen is goed voor uw bedrijf. Het bespaart u mogelijk boetes en daarnaast kunt u de hardeschijven gewoon weer doorverkopen. Maar naast het eigenbelang van uw bedrijf, draagt u door data te wissen ook bij aan een circulair gebruik van deze harde schijven, computers of laptops. De harde schijven kunnen namelijk opnieuw gebruikt worden, waardoor er uiteindelijk veel minder elektronisch afval ontstaat. Het bijdragen aan een beter milieu is iets waar uw bedrijf echt trots op kan zijn.

Daarnaast krijgt uw bedrijf bij computerzaak.nl altijd een officieel certificaat voor iedere schijf die we wissen, waardoor u zeker weet dat alles goed is gegaan. Waar nodig kunnen we de te wissen hardware zelf ophalen met onze eigen transport service. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Of wilt u bijvoorbeeld refurbished IT apparatuur aanschaffen? Neem dan contact met ons op voor een open gesprek hierover!

Contact opnemen